Pienryhmäkoti Hiivolassa korostuu ennakoitava, johdonmukainen sekä säännöllinen arki. Tavoitteena on löytää ja harjoitella mielekästä tekemistä yhdessä toimien ja lapsen omia kiinnostuksen kohteita tukien. Vietämme viikoittain yhteisen tekemisen iltaa. Hiivolassa jokainen lapsi tulee kuulluksi ja nähdyksi omana yksilönään.

Toiminnallisuus merkitsee meille yhteistä tekemistä arjen askareiden parissa, pienten ilon hetkien jakamista sekä yhdessä suunniteltuja isompiakin retkiä ja juhlia. Hiivolassa luonto on lähellä ja toiminnassa hyödynnetään eläinavusteisuutta.

Koulunkäynti ja opiskelu on tärkeä osa lasten ja nuorten arkea sekä tulevaisuutta.  Koulunkäyntiin ja ammatilliseen koulutukseen ohjautumiseen liittyvissä kysymyksissä erityistä tukea saa osakkaana toimivalta ammatilliselta erityisopettajalta.

Hiivolassa on vahvaa perhetyön osaamista. Meillä on mahdollisuus tarjota suunnitelmallista ja tiivistä perhetyötä. Perhetyön tavoitteet sovitaan kunkin lapsen kohdalla perheen toiveiden ja tarpeiden mukaan yhdessä sosiaalityöntekijän kanssa. Tavoitteena voi olla lapsen kotiinpaluun tukeminen tai yhteyden säilyminen perheeseen. Näemme tärkeänä, että lapsen vanhemmat ovat mukana lapsen sijoitusprosessissa.